LUMEA FILMULUI



The Ugly Truth

Regie: Robert Luketic

Cu: Katherine Heigl, Gerard Butler

Plot outline: Producatoarea TV Abby Richter se confrunta cu probleme atat pe plan profesional, unde ratingurile programului sau matinal sunt minimale, dar si pe plan personal, unde, obsedata de control, nu are deloc succes. Solutia la ambele probleme se dovedeste a fi Mike Chadway (Gerard Butler), un showmen care predica crudul adevar in relatii, care ridica si audienta matinalului, dar si viata amoroasa a lui Abby.ugly_truth_ver2

Nu credem ca mai e necesar sa descriem reteta de succes a rom-com-urilor hollywoodiene: doua personaje ancorate in prezent (adica ea carierista, dar singura si romantica in adancuri, el misogin si afemeiat convins) care ajung sa se cunoasca, si realizeaza, dupa cateva momente jenante, care dezgheata atmosfera si dupa cateva momente ooohh, in care se privesc in ochi, ca de fapt se iubesc si vor sa aiba 10 copii si o casa in suburbii. The Ugly Truth, nu e sub nici o forma o exceptie de la regula, ci dimpotriva. Abby e producatoare de succes, e singura, vrea sa il gaseasca pe Dl Perfect si are o lista cu cele 10 criterii de baza pentru acesta. Mike Chadway e convins ca vede adevarul din relatia femeie-barbat si e o combinatie intre Charlie Harper si personajul lui Jason Segel din I Love You, Man. Motivul pentru care puteti sa va uitati la acest film e ca atat Katherine Heigl cat si Gerard Butler (Leonidas din 300, da, e ironic) au mult sarm si carisma pe marele ecran, iar personajele lor sunt interesante in sensul ca sunt doua viziuni complet opuse, fiecare fiind convinsi ca detin secretul unei relatii amoroase.

Un alt plus poate fi faptul ca replicile sunt destul de bune, pline de umor, iar situatia, care urmeaza trendul filmelor situate in mediul de lucru, e destul de noua si inca ne-epuizata, iar viziunile celor doua personaje sunt ancorate in prezent si discutate in filmele si serialele din prezent (How I Met Your Mother, 30 Rock, The Proposal si lista poate continua). De altfel, si emisiunea lui Chadway e inspirata de controversa dintre mentalitatea feminia, care desi predica independenta, isi doresc printul pe cal alb, in timp ce barbatii imbratiseaza tot mai mult conceptia ca monogamia e expirata, iar succesul emisiunii dovedeste ca opozitia dintre perceptii reprezinta topica principala in relatii in momentul de fata.

The Ugly Truth e o comedie usoara si placut de vizionat care reuseste sa iti mentina interesul si nu te face sa sari dupa primele cinci minute direct la sfarsit.


Lasă un comentariu